Inquiry
Form loading...
Fire mulige problemer og forholdsregler for bruk av optiske moduler

Bedriftsnyheter

Fire mulige problemer og forholdsregler for bruk av optiske moduler

2024-03-15

Som kjernekomponenten i optiske kommunikasjonssystemer, integrerer optiske moduler nøyaktige optiske og kretskomponenter på innsiden, noe som gjør dem svært følsomme for mottak og overføring av optiske signaler. Denne artikkelen introduserer problemene som optiske moduler kan støte på under bruk, samt forholdsreglene vi bør ta hensyn til, for å øke levetiden til optiske moduler og forbedre ytelsen.

Optisk modul struktur.jpg

1. Optisk port forurensning/skade


Optisk portforurensning kan føre til dempning av optiske signaler, noe som resulterer i signalforvrengning og en økning i bitfeilfrekvens, noe som påvirker overføringsytelsen til optiske moduler, spesielt langdistanse optiske overføringsmoduler, som er mer utsatt for virkningen av optisk port. forurensing.

Det er to hovedårsaker til optisk portforurensning:


①Det optiske grensesnittet er utsatt for luft i lang tid. - Det optiske grensesnittet til den optiske modulen må holdes rent. Hvis den utsettes for luften i lang tid, vil det være en stor mengde støv inn i den optiske modulen, blokkere den optiske porten, og dermed påvirke den normale overføringen av optiske signaler;


②Bruk underordnede optiske fiberkoblinger - Bruk av underordnede optiske fibre kan skade komponentene inne i den optiske porten. Det optiske grensesnittet til den optiske modulen kan være forurenset under innsetting og fjerning.


Derfor er det nødvendig å gjøre en god jobb med støvforebygging og bruke gensere av høy kvalitet!


2. ESD (Støt fra statisk elektrisitet)skader


Statisk elektrisitet er et objektivt naturfenomen, produsert på mange måter, som kontakt, friksjon, induksjon mellom elektriske apparater osv. Statisk elektrisitet er preget av langvarig akkumulering, høy spenning, lav elektrisitet, liten strøm og kort virketid.


ESD-skade på optiske moduler:


①ESD statisk elektrisitet vil absorbere støv, det kan endre impedansen mellom linjene, påvirke ytelsen og levetiden til den optiske modulen;


②Varmen som genereres av det øyeblikkelige elektriske feltet eller strømmen til ESD vil skade komponentene, og den kortsiktige optiske modulen kan fortsatt fungere, men den vil fortsatt påvirke levetiden;


③ESD skader isolasjonen eller lederen til komponenten og fullstendig skader den optiske modulen.


Statisk elektrisitet kan sies å være allestedsnærværende i vårt daglige liv, og vi bærer høye elektrostatiske spenninger på og rundt oss, alt fra flere tusen volt til titusenvis av volt. Jeg opplever kanskje ikke normalt at den statiske elektrisiteten som genereres ved å gå på syntetiske tepper er ca 35000 volt, mens lesing av plastmanualer er ca 7000 volt. For noen sensitive instrumenter kan denne spenningen være en dødelig fare! Derfor må antistatiske beskyttelsestiltak (som antistatiske vesker, antistatiske armbånd, antistatiske hansker, antistatiske fingerdeksler, antistatiske klær, antistatiske ermer osv.) tas ved oppbevaring/ transport/bruk av den optiske modulen, og direkte kontakt med den optiske modulen er strengt forbudt!


3.Gullfingerskade


En gullfinger er en kontakt for å sette inn og ta ut en optisk modul. Alle signaler fra en optisk modul må overføres med en gullfinger. Imidlertid er den gyldne fingeren eksponert i det ytre miljøet i lang tid, og det er lett å forårsake skade på den gyldne fingeren hvis den optiske modulen ikke brukes riktig.

10 Gbps 10 km Duplex LC SFP+ Transceiver-goldfinger.png

Derfor, for å beskytte Goldfinger, vær oppmerksom på følgende to punkter:


①Ikke fjern beskyttelsesdekselet under transport og lagring av den optiske modulen.


②Ikke berør den gyldne fingeren på den optiske modulen og håndter den forsiktig for å forhindre at den optiske modulen blir presset eller støt. Hvis den optiske modulen støtes ved et uhell, ikke bruk den optiske modulen igjen.


4.Den optiske langdistansemodulen brukes ikke riktig


Som kjent må vi ved bruk av optiske moduler sørge for at den faktiske mottatte optiske effekten er mindre enn den optiske overbelastningseffekten. På grunn av det faktum at den optiske overføringseffekten til langdistanse optiske moduler generelt er større enn den optiske overbelastningseffekten, hvis fiberlengden er kort, er det høyst sannsynlig at den optiske modulen brenner ut.


Derfor må vi forholde oss til følgende to punkter:


①Når du bruker den optiske modulen, vennligst les den relevante informasjonen først og ikke koble til fiberoptikken umiddelbart;


②Ikke utfør en loop-back-test på en optisk langdistansemodul under noen omstendigheter. Hvis du må utføre en loop-back-test, bruk den med en optisk fiberdemper.


Sandao Technology tilbyr optiske sammenkoblingsløsninger som datasentre og bedriftsnettverk. Hvis du trenger å kjøpe datasenterprodukter eller konsultere flere relaterte spørsmål, vennligst send forespørselen din til https://www.ec3dao.com/, så vil vi svare på meldingen din umiddelbart. Takk for støtten og tilliten!