Inquiry
Form loading...
Fa'atupula'ia o modules opitika

Alamanuia Tala Fou

Fa'atupula'ia o modules opitika

2024-05-14

I feso'ota'iga feso'ota'iga fa'apitoa, e taua tele le sao o masini fa'apitoa. E nafa ma le fa'aliliuina o fa'ailo eletise i fa'ailo fa'apitoa ma toe fa'afo'i fa'ailo opitika ua maua i fa'ailo eletise, ma fa'amae'a ai le felauaiga ma le mauaina o fa'amaumauga. O le mea lea, o masini faʻapipiʻi o le tekinolosi autu mo le faʻafesoʻotaʻi ma le ausiaina o faʻamatalaga faʻasalalau maualuga.

40Gbps 10km LC QSFP+ Transceiver.jpg

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le atamai faʻapitoa, o le faʻatautaiga o le malosi o le komepiuta ua avea ma malae fou mo le fagatuaga i le va o kamupani tekonolosi. I le avea ai o se vaega taua o fesoʻotaʻiga fiber opitika, o masini faʻapipiʻi o masini optoelectronic e iloa ai le liua o le photoelectric ma galuega faʻaliliu eletise i le faʻagasologa o le faʻaogaina o faailoilo, ma o latou faʻatinoga o loʻo i ai se aafiaga tuusaʻo i faiga AI.

 

O masini mata'utia ua avea ma vaega sili ona mana'omia o le mana fa'akomepiuta AI fa'aopoopo i le GPU, HBM, kata feso'ota'iga, ma suiga. Matou te iloa o faʻataʻitaʻiga tetele e manaʻomia ai le malosi faʻakomepiuta e faʻatautaia ma auʻiliʻili le tele o faʻamaumauga. O feso'ota'iga feso'ota'iga mata'utia e tu'uina atu ai se fa'asologa o feso'ota'iga fa'amatalaga maualuga-saosaoa ma lelei, o se fa'avae taua ma fa'avae mautu e lagolago ai lenei mana'oga tele fa'akomepiuta.

 

I le aso 30 o Novema, 2022, na tatalaina ai le ChatGPT, ma talu mai lena taimi, ua sosolo atu le fiafia o le lalolagi mo faʻataʻitaʻiga tetele. Talu ai nei, o le Sora, o se faʻataʻitaʻiga tele mo vitio faʻale-aganuʻu ma meaola, na faʻaosofia ai le fiafia o maketi, ma o le manaʻoga mo le faʻaogaina o le eletise o loʻo faʻaalia ai le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe. ua faaluaina i masina uma 3-4, ma talu mai le 2012, ua faatupulaia le malosi o le AI i luga o le 300000 taimi. O mea lelei faʻapitoa o masini faʻapipiʻi e mautinoa lava e fetaui lelei ma manaʻoga o AI e tusa ai ma le maualuga o le faʻatinoina o le faʻaogaina o komepiuta ma le faʻalauteleina o talosaga.

 

O le module optical e maualuga le saoasaoa ma le maualalo o le latency uiga, lea e mafai ona maua ai le malosi o le gaosiga o faʻamaumauga aʻo faʻamautinoa le lelei o le tuʻuina atu o faʻamatalaga. Ma o le bandwidth o le module optical e tele, o lona uiga e mafai ona faʻagasolo atili faʻamatalaga i le taimi e tasi. Ole mamao ole felauaiga e mafai ai ona fa'afeso'ota'i fa'amatalaga televave i le va o nofoaga autu o fa'amaumauga, lea e fesoasoani i le fausiaina o feso'ota'iga fa'akomepiuta AI tufatufaina ma fa'alauiloa le fa'aogaina o tekonolosi AI i le tele o fa'alapotopotoga.

 

I le lua tausaga talu ai, faʻamalosia e le galu o AI, ua faʻateleina le tau o sea Nvidia. Muamua, i le faaiuga o Me 2023, o le maketi mataitusi tetele na sili atu i le tiliona tala faʻailoga mo le taimi muamua. I le amataga o le 2024, na ausia ai le maualuga o le $ 2 miliona i le tau o maketi.

 

O tupe meataalo a Nvidia o loʻo faʻatau atu pei o le valea. E tusa ai ma lana lipoti o tupe maua lona fa-kuata talu ai nei, o tupe maua i kuata taʻitasi na paʻu i se faʻamaumauga $ 22.1 piliona, i luga o le 22% mai le kuata lona tolu ma le 265% mai le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga talu ai, ma o tupe maua na siitia i le 769%, ma matua taia ai faʻamoemoega a le au suʻesuʻe. I faʻamaumauga o tupe maua a Nvidia, o le nofoaga autu o faʻamaumauga e le masalomia o le matagaluega sili ona susulu. E tusa ai ma faʻamaumauga, o le faʻatauga lona fa a le vaega faʻatatau i le AI na faʻateleina i le $ 18.4 piliona mai le $ 3.6 piliona i le tausaga talu ai, o se fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga e sili atu i le 400 pasene.

 

Nvidia Earnings Records.webp

Ma i le ogatasi ma le tuputupu aʻe mataʻina o Nvidia, i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le galu o le atamai faʻapitoa, o nisi o atinaʻe faʻapitoa i totonu o le atunuʻu ua ausia ni faʻatinoga. Na ausia e Zhongji Xuchuang se tupe maua e 10.725 piliona yuan i le 2023, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 11.23%; O le tupe mama e 2.181 piliona yuan, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 78.19%. Tianfu Communication na ausia se tupe maua o le 1.939 piliona yuan i le 2023, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 62.07%; O le tupe mama e 730 miliona yuan, o se siitaga i lea tausaga ma lea tausaga o le 81.14%.

 

I le faʻaopoopoga i le faʻateleina o le manaʻoga mo masini faʻapipiʻi i le atamai faʻapitoa AI, o loʻo faʻatupulaia foi le manaʻoga mo le fausiaina o nofoaga autu.

Mai le vaaiga o le fausaga o fesoʻotaʻiga nofoaga autu o faʻamaumauga, e faʻavae i luga o fofo 100G o loʻo i ai nei, o le faʻafeiloaʻi o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga e le polokaina o nofoaga autu o faʻamaumauga tutusa e manaʻomia ai le faʻaopoopoina o le tele o ports, tele fata avanoa mo servers ma sui, ma le tele o avanoa fata server. O nei fofo e le taugofie ma e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le geometric i le lavelave o le fausaga o fesoʻotaʻiga.

 

O le faimalaga mai le 100G i le 400G o se auala sili atu ona taugofie e tui ai le tele o bandwidth i totonu o nofoaga autu o faʻamatalaga, ae faʻaitiitia ai foi le lavelave o le fausaga o fesoʻotaʻiga.

 

Fa'amatalaga maketi o le 400G ma luga atu o le saoasaoa fa'apipi'i

 

E tusa ai ma le faʻamatalaga a le Light Counting o 400G ma 800G oloa faʻatatau, SR / FR faʻasologa o le oloa tuputupu aʻe autu mo nofoaga autu o faʻamatalaga ma Initaneti:

fa'aogaina fa'aoga.webp

O loʻo valoia o le a faʻapipiʻiina le 400G rate optical modules i le fua i le 2023, ma o le a faʻaaogaina le tele o tupe maua faʻatau o masini mata (40G ma luga atu) i le 2025:

Tulaga o mataitusi mata'itusi e ese le fua.png

O fa'amaumauga e aofia uma ai fa'amaumauga a le ICP ma atina'e

 

I Saina, Alibaba, Baidu, JD, Byte, Kwai ma isi fale gaosi Initaneti tetele, e ui lava o le fausaga o loʻo iai nei o latou nofoaga autu o faʻamaumauga o loʻo pulea pea e 25G poʻo 56G ports, o le isi augatupulaga o loʻo fuafua faʻatasi e faasino i le 112G SerDes faʻavae eletise eletise. feso'ota'iga.

 

Fa'atasi ai ma le fa'aauauina pea o le fa'asaienisi ma tekonolosi, ua avea le 5G feso'ota'iga ma se tasi o autu vevela i feso'otaiga i aso nei. O tekinolosi 5G e le gata ina maua ai i tatou i le televave o fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga, ae e lagolagoina ai le tele o fesoʻotaʻiga i le va o masini, ma maua ai le tele o avanoa mo taulaga atamai i le lumanaʻi, taʻavale tutoʻatasi ma le Initaneti o Mea. Ae ui i lea, i tua atu o le 5G fesoʻotaʻiga, e tele tekinolosi autu ma meafaigaluega lagolago, o se tasi o ia mea o le module opitika.

 

O le a fa'aogaina se masini fa'apipi'i maualuga maualuga e fa'afeso'ota'i ai le DU ma le AAU o le 5G RF mamao nofoaga autu. I le vaitau o le 4G, o le BBU o le iunite faʻapipiʻi faʻavae o nofoaga autu, ae o le RRU o le leitio faʻasalalau. Ina ia faʻaitiitia le gau o fesoʻotaʻiga i le va o le BBU ma le RRU, o le fesoʻotaʻiga fiber opitika, lea e taʻua foi o le faʻaogaina o le faʻaogaina, sa masani ona faʻaaogaina. I le vaitau o le 5G, o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga uaealesi o le a faʻaogaina atoa i le ao, faʻatasi ai ma se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻapitoa (C-RAN).C-RAN e maua ai se fofo fou ma lelei. E mafai e le aufaipisinisi ona faʻafaigofie le numera o masini e manaʻomia mo nofoaga taʻitasi telefoni feaveaʻi e ala i le C-RAN ma tuʻuina atu galuega e pei o le CU cloud deployment, faʻaogaina o punaoa i totonu o vaitaele, ma le faʻalauteleina o fesoʻotaiga.

 

5G fa'asalalauga pito i luma o le a fa'aogaina ai masini fa'apipi'i lapopo'a. I le taimi nei, o nofoaga autu 4G LTE e masani ona faʻaogaina 10G modules opitika. Ole alaleo maualuga ma le maualuga ole bandwidth uiga ole 5G, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o masini MassiveMIMO, e manaʻomia ai fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi ultra wideband. I le taimi nei, o loʻo taumafai le C-RAN e faʻaitiitia le saoasaoa o le CPRI e ala i le faʻafeiloaʻiina o le vaega faaletino o le DU i le vaega AAU, ma faʻaitiitia ai le manaʻoga mo masini faʻapipiʻi maualuga bandwidth ma mafai ai e 25G / 100G faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faʻafetaui ai manaʻoga faʻasalalauga ultra-maualuga. o feso'ota'iga "maualuga" 5G i le lumana'i. O le mea lea, i le lumanaʻi fausiaina o nofoaga autu o le C-RAN framework, o le 100G optical modules o le a tele le gafatia.

5G fa'avae nofoaga fa'avae

5G nofoaga autu deployment.webp

Faʻateleina le numera: I le faʻasologa masani o nofoaga faʻavae faʻatasi ma se DU e tasi e faʻafesoʻotaʻi 3 AAU, 12 modules opitika e manaʻomia; Fa'aaogaina le morphism o le a fa'atupula'ia atili le mana'oga mo le fa'aogaina o masini fa'apitoa o le fa'atekonolosi e o'o atu ai taimi. Matou te manatu o lenei polokalame, e tasi le DU e faʻafesoʻotaʻi 5 AAU, 20 masini faʻapipiʻi e manaʻomia.

 

Aotelega:

 

E tusa ai ma le LightCounting, i totonu o le sefulu pito i luga ole lalolagi faʻatau oloa faʻatau oloa ile 2010, e naʻo le tasi le fale gaosi oloa, Wuhan Telecom Devices. I le 2022, o le numera o tagata gaosi Saina i luga o le lisi na faʻateleina i le 7, faʻatasi ai ma Zhongji Xuchuang ma Coherent na nonoa mo le pito i luga; Ua faʻateleina e le au gaosi Saina a latou maketi maketi i vaega faʻapitoa ma modules mai le 15% i le 2010 i le 50% i le 2021.

 

I le taimi nei, o le fale opitika module tolu Jiji Xuchuang, Tianfu fesootaiga ma Yisheng fou, o le tau maketi oo atu i le 140 piliona yuan, 60 piliona yuan, 55 piliona yuan, lea o le taitai Zhongji Xuchuang mai le tau maketi i tua atu o le lalolagi muamua alamanuia module optical. muamua Coherent (tau maketi lata mai e uiga i 63 piliona yuan), aloaia le tulaga muamua uso o le lalolagi.

 

O le faʻateleina o le faʻatupulaia o talosaga faʻaalia e pei o le 5G, AI, ma nofoaga autu o faʻamaumauga o loʻo tu i luga o le tuyere, ma o le lumanaʻi o pisinisi faʻapipiʻi i totonu o le atunuʻu e mafai ona vaʻaia.