Inquiry
Form loading...
Le a'afiaga ole pa'u ile uaea coaxial

Tala Fou a le Kamupani

Le a'afiaga ole pa'u ile uaea coaxial

2024-04-19

Coaxial cable o se ituaiga o uaea eletise ma laina faʻailoga, e masani ona faʻapipiʻiina i luga o faʻailoga e fa o mea: o le pito pito i totonu o se uaea kopa faʻaulu, ma le pito i fafo o le uaea o loʻo siʻosiʻomia e se paʻu palasitika (faʻaaogaina o se insulator poʻo se dielectric. ). O loʻo i ai foʻi se mea manifinifi o mea faʻamalosi (e masani lava o le kopa poʻo le uʻamea) i fafo atu o le insulator, ma o le pito i fafo o le mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina e pei o le paʻu i fafo, e pei ona faʻaalia i le Ata 1, o le Ata 2 o loʻo faʻaalia ai le koluse o se coaxial. uaea.


Ata1-coaxial cable-structure.webp

ata2-vaega koluse-coaxial cable.webp


Coaxial cables e faʻaaogaina mo le faʻasalalauina o faʻailoga maualuga ma e lelei tele le faʻalavelave faʻalavelave ona o lo latou fausaga tulaga ese. I le avea ai o se vaega taua o faiga fa'aonaponei feso'ota'iga, o le alatoto lea mo le fa'asalalauina o fa'ailoga maualuga; Faatasi ai ma i latou, o le taʻavale tutotonu e le gata o loʻo tauaveina le malosi eletise, ae faʻamaonia ai foi le lelei ma le mautu o le faʻasalalauina o faʻailoga, ma o se vaega autu o le faʻasalalauina o faʻailoga.


Fa'avae galue:

O uaea coaxial e fa'asolo ai le taimi nei nai lo le alu sa'o, o lona uiga e tele suiga i le itu o le taimi nei i le sekone.

Afai o se uaea masani e faʻaaogaina e faʻasalalau ai le taimi maualuga, o lenei ituaiga o uaea o le a galue e pei o se antenna e faʻasalalau faʻailoga leitio i fafo, ma mafua ai le leiloa o le eletise ma faʻaitiitia le malosi o le faailo na maua.

O le mamanu o uaea coaxial e tonu e foia ai lenei faafitauli. Le leitio emited e le uaea tutotonu e vavaeeseina e se mesh conductive layer, lea e mafai ona pulea le emitted leitio e ala i le eleele.


Fa'avasegaga:

Faʻalagolago i mea gaosi ma faʻagasologa, e masani lava o vaega nei:

● Monofilament Solid Conductor:

E masani ona faia i se uaea apamemea mautu e tasi po o le alumini;

E maua ai le fa'aogaina lelei o le eletise ma e masani ona fa'aoga mo fa'aoga fa'alava maualalo po'o mamao mamao uaea

● Ta'ita'i Fa'asalalau:

I se numera o nai uaea laiti ua milo;

Sili atu fetuutuunai ma fetuutuunai nai lo taʻavale mautu, talafeagai mo telefoni feaveai po o suiga masani.

● Uamea fa'aofuofu 'apamemea (CCS):

O le uʻamea uʻamea e maua ai le malosi ma le tumau, aʻo le paʻu apamemea e maua ai mea eletise manaʻomia;

E masani ona faʻaaogaina i taimi e manaʻomia ai le malosi faʻainisinia.

● Kopa fa'apipi'i Siliva:

O le uaea apamemea e ufiufi i se vaega siliva, lea e mafai ona faʻaleleia ai le amio ma uiga masani o le taʻavale.

E masani ona faʻaaogaina i le tele o taimi, maualuga maualuga poʻo manaʻoga faʻafitafita.

● Cadmium Copper alloy:

Fa'amea fa'ameamea mo fa'aoga i fafo po'o le si'osi'omaga faigata lea e mana'omia ai le fa'aopoopoina o le tete'e a'e;


Fa'apuupuuga mea fa'apitoa talatu'u-Fa'atonu & Fa'afili Mea e pei ona fa'aalia i le Ata 3.


Ata 3-Fa'atonu-Fa'aili Mea.webp


A'afiaga o le pa'u

O le a'afiaga o le pa'u, e ta'ua fo'i o le a'afiaga o le pa'u, e tupu pe a o'o atu le a'ave fealua'i i totonu o se ta'avale. Ona o le induction, o le latalata atu i luga o le pito i luga o le koluse o le conductor, o le denser le tufatufaina o electrons.

O le a'afiaga o le pa'u o se fa'aaliga le tutusa o le tufatufaina o le AC i totonu o se ta'avale. A'o fa'atupula'ia le alaleo, o le taimi nei e masani ona tafe i luga o le ta'avale. I luga ole microwave frequencies, o lenei aafiaga e faʻapitoa ona faʻaalia, e mafua ai le maualuga o le maualuga o le taimi nei i luga o le pito i luga ole taʻavale tutotonu o se uaea coaxial nai lo totonu.

△ A'afiaga o le pa'u e a'afia ai uaea coaxial i vaega nei:

① Faʻateleina le teteʻe ma gau - Talu ai o le taimi nei e masani ona tafe i luga o le fogaeleele, o le aofaʻi o le taʻavale lelei e faʻaitiitia, ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le uaea coaxial, ma faʻateleina ai le gau.

② Faʻavevela - O le taimi nei e mafua mai i le maualuga o le faailoilo o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tafe, lea o le a oʻo atu ai i se faʻaaliga sili atu ona manino, ma faʻateleina ai le vevela o le uaea ma aʻafia ai le mautu ma le faʻamaoni o le faailo.

③ Filifiliga o meafaitino - Pe a mamanuina se uaea coaxial, e tatau ona mafaufau i le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi tutotonu. E mafai ona fa'aitiitia lelei le tete'e ma fa'aitiitia le gau.

△Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o le paʻu, o auala e foia ai aʻafiaga o le paʻu e aofia ai:

① Fa'atonuga o meafaitino - filifilia o mea e fa'aoso maualuga e fa'aitiitia ai le gau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o taʻavale apamemea faʻapipiʻi siliva, o le siliva siliva e mafai ona maua ai le maualuga o le amio, ma ona o le paʻu o le paʻu, o le mafiafia o le siliva e manaʻomia ai ni nai micrometers.

② Fa'ata'ita'iga Fa'atonu - O le fa'asilisiliina o le fausaga o ta'ita'i, e pei o le fa'aogaina o ta'avale fa'apipi'i, e mafai ona fa'ateleina ai le fa'afanua ma fa'aitiitia ai a'afiaga o le pa'u.

③ Fa'aalili - Mo fa'aoga maualuga tele, fa'aoga se faiga fa'amalie talafeagai e puipuia ai le vevela.

④ Uaea Fa'apitoa - Fa'asinomaga le mamanu uaea e fa'atatau i mana'oga fa'apitoa e mana'omia, ma mafaufau i le tele o mea e pei ole taimi, maualuga ole eletise, ma le mamao ole felauaiga.


I le aotelega, o le malamalama ma le puleaina o le aafiaga o le paʻu e taua tele mo le faʻamautinoaina o le faʻatinoga o faʻasalalauga faʻasalalau maualuga i totonu.uaea coaxial . E ala i mamanu atamai ma le faʻaogaina o mea e sili ona lelei, o laina faʻasalalau coaxial e mafai ona sili atu le lelei o le galue, ma lagolagoina ai a tatou fesoʻotaʻiga televave manaʻoga. O fa'ai'uga ia e fa'amautinoa ai o fa'ailoga uma, mai feso'ota'iga uaealesi i le eleele e o'o atu i satelite, e mafai ona fa'asalalau manino ma fa'alagolago i si'osi'omaga lavelave ma lu'itau.


coaxial cable.webp